Kako vadimo tenis na Multišportnem kampu?

Na Multišportnem kampu je tenis na sporedu vsak dan (program). Za otroke ni potrebno nobeno predznanje, tako da ni potrebno skrbeti, če bo vaš otrok zmogel. Otroke razdelimo v dve glavni skupini po največ 12 otrok. Izbiramo glede na starost in morebitno predznanje. Vsaki skupini so na voljo kar tri igrišča, tako da lahko res kakovostno delamo in otroci prav tako dobijo veliko možnosti za igro.

Če otrok že ima lopar, je dobrodošlo, da ga prinese s sabo, sicer pa priskrbimo tudi lopar za vsakega, za kar je zaslužen naš sponzor Loparji.si.

Kako tenis razvija koordinacijo?

Zasledil sem mnenje, da je tenis precej enostranski in da igraš le z eno roko in zaradi tega ne razvijaš koordinacije. To mnenje je začuda še vedno prisotno pri nekaterih, a je daleč od resnice. Še posebej pri otrocih je koordinacija ena izmed najpomembnejših sposobnosti, ki jih pri otrocih razvijamo in temu posvečamo veliko pozornosti. Ali ste vedeli, da kakšno vaje ali udarce izvajamo tudi z nedominantno roko, kar je pogosto velik izziv?

Številne vaje in igre so namenjene prav koordinaciji in med najpomembnejšimi lekcijami, ki jih mora mlad igralec obvladati je prav igranje s celotnim telesom. Strokovno govorimo o dobri kinetični verigi oziroma prenosu energije iz telesa v žogo. Dobra teniška tehnika pomeni, da pri vsakem udarcu sodeluje celotno telo! Razvijanje teh sposobnosti je pravzaprav zelo pomembno pri večini športov, zato ne čudi, da so dobri tenisači tudi na splošno dobri športniki.

Kje igramo?

V Slovenskih Konjicah imamo čudovita zunanja peščena teniška igrišča. Zanje skrbi Teniški klub Slovenske Konjice, v okviru katerega deluje Tenis šola Konjice.  Klub daje veliko podporo projektu in podpira Tenis šolo, tako da lahko otroci v klubu odlično trenirajo. Otroci, ki jih tenis zelo pritegne, imajo tako odlično izhodišče, da v okviru Tenis šole Konjice nadaljujejo z organizirano vadbo in treningi.

Prav tako smo ponosni na lokacijo v športnem parku, v katerem je tudi veliko starih dreves, košarkarska igrišča, hokejsko igrišče, ribnik,.. in to ustvarja zelo prijetno atmosfero.

Vabljeni k ogledu videa z utrinki iz teniške vadbe.